ca-ESes-ESen-GB
    
OliCatala DOGarrigues DOProtegida ENAC
El passat

La Cooperativa del Camp de Vinaixa fou fundada l’any 1920 i és la fusió de dos sindicats agrícoles ja existents al poble: el Sindicat Agrícola “EL PORVENIR” i el Sindicat Agrícola de Vinaixa. La fusió entre aquests sindicats es va produir l’any 1940 i va donar lloc a l’actual SCCL del Camp de Vinaixa.

Aquesta entitat compta amb 340 socis, dels quals 170 són actius. L’entitat disposa de seccions d’oli, raïm, ametlles i subministraments. També compta amb l’Agrobotiga, on es venen els productes de la terra, com l’oli d’oliva verge extra i d’altres (ametlles, olives, cava, mistela...), tots de qualitat exquisida. A més, tramita tota la documentació dels seus associats DUN: assegurances agràries, ajudes a pagaments únics i altres de relacionats amb els cultius dels pagesos.

L’any 1975, va ser inscrita com una de les fundadores de la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues.

Actualment, Teresa Gallart i Soberana en presideix el Consell Rector, i es converteix així en la primera dona que presideix l’entitat.


El present

La Cooperativa del Camp de Vinaixa compta amb unes collites anuals que oscil·len, segons la temporada, entre els 800.000 i els 900.000 quilograms d’olives. La Cooperativa comercialitza els seus productes a través de l’Agrobotiga després d’elaborar-los, pas a pas, des que arriben del camp fins a l’envasat final. També els distribueix degudament envasats al mateix domicili del client, que ho pot sol·licitar presencialment, per telèfon o per correu electrònic. També exporta un percentatge de les seves vendes a Alemanya i altres països europeus.

La Cooperativa del Camp de Vinaixa compta actualment amb una junta formada per nou membres, de la qual Teresa Gallart i Soberana n’és la presidenta. Disposa d’un treballador fix, que, a la vegada, és especialista en el procés d’elaboració de l’oli per aconseguir la seva màxima qualitat i, en època de campanya de l’oliva, contracta més persones del poble de Vinaixa de manera temporal.

Actualment la junta de la Cooperativa del Camp està formada per:

Teresa Gallart Soberana, Presidenta.
Joan Carré Gaya, Vicepresident.
Josep Maria Tarragó Aguiló, Secretari.
Antonio Carré Alberich, Tresorer.
Sergi Clota Mur, Vocal
Martina Garriga Garcés, Vocal
Francisco Carré Racero, Vocal
Galeria